Hoe mogen we je helpen?

Een Aansprakelijkheidsverzekering moet iedereen hebben. 

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering is volgens de consumentenbond een onmisbare verzekering in ieder huishouden. Voor slechts enkele euro's per maand bent u verzekerd tegen schade die u, een van uw gezinsleden of zelfs uw huisdier, toebrengt aan iemand anders.

Een ongelukje overkomt iedereen wel eens. Bij de verhuizing van een vriend laat u bijvoorbeeld de TV vallen of knoeit u verf op het nieuwe tapijt. Soms heeft u op deze ongelukken zelfs helemaal geen invloed op. De boom in uw tuin beland na een storm bijvoorbeeld op de auto van uw buren.

De schade aan spullen zijn vaak nog te overzien, maar bij letselschade lopen de kosten vaak erg hoog op. U wordt bijvoorbeeld aansprakelijk gesteld voor de schade na een ongeval waarbij iemand letsel heeft opgelopen. Onder andere de medische kosten, mogelijke kosten door arbeidsongeschiktheid en psychische schade zullen snel oplopen.

U kunt in deze gevallen aansprakelijk gesteld worden. De financiële gevolgen van deze ongelukken zijn met een aansprakelijkheidsverzekering gedekt.

 

Waarvoor ben ik verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering?

Met een aansprakelijkheidsverzekering (voor particulieren) bent u verzekerd tegen schade die u, uw kinderen of uw huisdier veroorzaakt bij anderen. De verzekering keert uit als het gaat om een schade waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent.

Wie is verzekerd?

Doorgaans verzekerd een aansprakelijkheidsverzekering:

  • Uzelf
  • Uw partner
  • Uw inwonende kinderen
  • Uw uitwonende, studerende, kinderen
  • Uw huisdieren
  • Uw au pairs
  • Uw logés

Om de prijs van een aansprakelijkheidsverzekering te bereken wordt er vaak gevraagd naar de gezinssituatie. Dit bepaald wie er wel en niet verzekerd zijn. Uw huisdieren, au pairs en logés zijn doorgaans standaard meeverzekerd, ongeacht uw gezinssituatie.

 

vraag direct een offerte aan