Hoe mogen we je helpen?

Een autoverzekering die bij je auto past. En bij jou.

Je wilt dat je auto goed verzekerd is.  Maar daar wil je niet teveel voor betalen.  Je staat direct voor een aantal keuzes, zoals "verzeker ik alleen WA" of "neem ik ook diefstal en ruitbreuk dekking mee", of "zal ik de auto geheel All Risk verzekeren?", en tot slot "wil ik een eigen risico"? 

Wij kunnen je hierin adviseren, en daarna voor jou zoeken, welke verzekeraar voor jou het goedkoopst is. Uiteraard rekening houdend met de voorwaarden, want die moeten goed zijn!   Wil je direct een offerte aanvragen? klik hier.

Nadere uitleg van de premie beïnvloedende factoren.

De kosten van een autoverzekering verschillen sterk per verzekeraar. De wijze waarop de premie berekent wordt verschilt ook per verzekeraar, maar over het algemeen zijn er een aantal belangrijke zaken waar een verzekeraar naar rekening mee houdt, zoals:

  • De woonplaats: De premie van een autoverzekering is afhankelijk van het risico dat de verzekeraar loopt. Hierdoor zijn de premies voor een autoverzekering in bijvoorbeeld steden doorgaans hoger dan op het platteland. Verzekeraars delen Nederland daarom op in verschillende gebieden. De grote steden zijn doorgaans het duurst en de regio Groningen, Friesland, Drenthe en Zeeland het goedkoopst. Het verschil kan oplopen tot bijna 50%.

 

  • De kenmerken van de auto: Hoe duur was uw auto bij aanschaf en wat was de oorspronkelijke of huidige cataloguswaarde? Daarnaast wordt er vaak gekeken naar het vermogen van de auto, de leeftijd en het merk.

 

  • Aantal kilometers dat u denkt te gaan rijden: Het aantal kilometers dat u rijdt bepaald mede het risico dat de verzekeraar loopt. Immers, als u meer rijdt hebt u meer kans op schade aan uw auto. Over het algemeen kennen verzekeraars drie basistarieven: een voor bestuurders die minder dan 12.000 km rijden, een voor autobezitters die meer dan 20.000 kilometer per jaar rijden en een voor die hier tussenin zitten. Een aantal verzekeraars hanteert eigen categorieën.

 

  • Leeftijd bestuurder: De leeftijd van de bestuurder is bij veel autoverzekeringen mede bepalend voor de hoogte van de premie. Zo kunnen jongere bestuurders, meestal onder de 25 jaar, rekenen op een hogere premie. Ook ouderen, meestal boven de 65 jaar, kunnen bij een groot aantal autoverzekeringen rekenen op een hogere premie.

 

  • Het schadeverleden van de aanvrager: Tijdens de looptijd van de verzekering bouwt u, zolang u geen schade claimt, schadevrije jaren op. Bij de meeste autoverzekeringen wordt er aan de hand van het aantal schadevrije jaren een korting toegekend, de zogeheten no- claimkorting.

 

  • Eigen risico: Bij veel autoverzekeraars kunt u de hoogte van uw eigen risico bij schade bepalen. Kiest u voor een hoger eigen risico, dan betaald u minder premie.

 

Naast de premiekosten van de autoverzekering kunnen er ook poliskosten in rekening worden gebracht door de verzekeraar. Daarnaast wordt over zowel de premie als de poliskosten assurantiebelasting (21 %) geheven. Dit ziet u terug op uw polis.

 

Vraag direct een offerte aan.