Hoe mogen we je helpen?

Waarom een inboedelverzekering?  

Een inboedelverzekering dekt de schade aan of diefstal van onder andere de spullen in uw huis. Deze spullen kunnen op verschillende manieren beschadigd raken. Denk hierbij aan brand, storm, neerslag, bliksem, vorst, een explosie en diefstal.

Een inboedelverzekering dekt niet alleen de schade of diefstal van uw bezittingen, maar bijvoorbeeld ook de opruimingskosten. Ook het opsporen en repareren van een lekkage is verzekert.

Vrijwel iedereen die een eigen woning bezit of huurt is in Nederland in het bezit van een inboedelverzekering.

 

Wat kost een inboedelverzekering?

De kosten van een inboedelverzekering zijn onder meer afhankelijk van:

  • De gekozen dekking(en)
  • Uw woonplaats
  • De waarde van uw inboedel
  • Ondernomen preventieve maatregelen om schade te voorkomen
  • Het eigen risico

Naast de premiekosten van de inboedelverzekering kunnen er ook poliskosten in rekening worden gebracht door de verzekeraar. Daarnaast wordt over zowel de premie als de poliskosten assurantiebelasting (9,7 %) geheven. Dit ziet u terug op uw polis.

Wilt u weten wat u betaalt voor een inboedelverzekering? vraag dan nu een offerte bij ons aan.

 

Waarvoor ben ik verzekerd met een inboedelverzekering?

Met een inboedelverzekering bent u verzekerd tegen schade aan of diefstal van uw spullen in uw huis. Het gaat om schade als gevolg van:

  • Brand, rook en roet
  • Diefstal, beroving en vandalisme
  • Waterschade
  • Storm en blikseminslag

 

Een inboedelverzekering dekt niet alleen de schade of diefstal van uw bezittingen, maar bijvoorbeeld ook de opruimingskosten. Ook het opsporen en repareren van een lekkage is verzekert. Vrijwel iedereen die een eigen woning bezit of huurt is in Nederland in het bezit van een inboedelverzekering.

 

Als schade aan mijn spullen mijn eigen schuld is, ben ik dan verzekerd?

Of de schade aan uw spullen door uw eigen schuld gedekt is op uw inboedelverzekering verschilt per dekking en per inboedelverzekering. Deze dekking kunt u via ons wel bijsluiten.  Of u dit wilt bespreken we voor afsluiten. 

Dit kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden. Hebt u bij ons een inboedelverzekering afgesloten, dan kunt u de schade aan ons doorgeven en zullen wij voor u achterhalen of u wel of niet verzekerd bent. Dit scheelt u een hoop tijd en werk.

Schade die opzettelijk is aangebracht of veroorzaakt worden door roekeloosheid of ernstige nalatigheid zijn nooit verzekerd. Dit staat ook in uw polisvoorwaarden bij het onderdeel uitsluitingen.

 

Als schade aan mijn spullen buitenshuis ontstaat, ben ik dan verzekerd?

Dit is een dekking die niet iedere maatschappij biedt.  Via ons kunt u deze dekking wel bijsluiten. Het gaat dan diefstal of verlies van sieraden, mobiele aparatuur, fot of film aparatuur.  Vaak tot een beperkt maximum bedrag.

 

vraag direct een offerte aan.