Hoe mogen we je helpen?

Hypotheek voor ZZP-ers en andere ondernemers met 3 of meer jaarcijfers.

Bent u zelfstandig ondernemer en meer dan 3 kalenderjaren zelfstandig, dan mogen wij tot 100% van het gemiddelde inkomen van de laatste 3 jaar meenemen als toets inkomen.  Het gaat om de "fiscale winst".  Dat wordt als inkomen gezien door de bank.

Stijgend inkomen?

Heeft U een stijgend inkomen? Dan mogen wij gebruik maken van de berekenmethoden waarbij het laatste jaar vaker meetelt dan het eerste jaar. Ook kunt u inkomen uit een voorgaand dienstverband meenemen.

Er is steeds meer mogelijk!

In alle gevallen is het goed om eens een gesprek met elkaar aan te gaan.  Vaak kunnen wij met een goede ondebouwing naar de Bank toe, toch meer voor elkaar krijgen.   Bel ons daarom voor een afspraak.  Eerste gesprek is zonder kosten.  

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.  zie contact-button rechts op de pagina.

 

Hypotheek voor ZZP-ers met minder dan 3 jaarcijfers.

100% inkomen meetellen voor ondernemers die korter dan 3 jaar zelfstandig zijn.

Bent u zelfstandig ondernemer en meer dan 1, maar minder dan 3 kalenderjaren zelfstandig, dan mogen wij tot 100% van het inkomen meenemen als toets inkomen. Voor het extra risico rekent de Bank die dit doet een rente-opslag van 0,5%. Normaal kunt U bij deze bank 80% bij meer dan 1 kalenderjaar en 90% bij meer dan 2 kalenderjaren meenemen.

Veel is bespreekbaar

Als wij na een gesprek met u menen dat een hypotheekaanvraag zou moeten kunnen, gaan wij de bank hiervan proberen te overtuigen. Met een goede onderbouwing zijn aanvragen met een negatief eigen vermogen (niet in het laatste kalenderjaar), bijna 1 kalenderjaar zelfstandig en overwinst wellicht wel mogelijk.

Meer lenen?

Heeft U een stijgend inkomen? Dan mogen wij gebruik maken van de berekenmethoden waarbij het laatste jaar vaker meetelt dan het eerste jaar. Ook kunt u inkomen uit een voorgaand dienstverband meenemen.

NHG pilot kort zelfstandigen

Ook als U pas 1 kalenderjaar zelfstandig bent, komt U in aanmerking voor een hypotheek met NHG bij één van onze Bank relaties.

Negatief eigen vermogen

Heeft U een negatief eigen vermogen, dan ontvangen wij graag een onderbouwing. Bij een plausibele onderbouwing is een hypotheek in sommige gevallen bij onze Bank-relatie mogelijk. De aanvraag moet dan door een speciale krediet commissie bekeken worden.

Inkomen uit loondienst

Als uw voorgaand dienstverband een vergelijkbare functie was, dan mag dat inkomen meegenomen worden. Hierdoor kunt U ook tot 100% van het gemiddelde of gewogen gemiddelde (zie hierboven bij “meer lenen”) inkomen lenen.

 

neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.contact button rechts op de pagina)